Sitemap Printvriendelijk Mail sturen Inloggen < >
Welkom > Nieuws

Nieuws

Index

 

 

Jesper van der Wielen verpulvert
10 jaar oud record tijdens Bosloop


Malden - Jesper van der Wielen is de glorieuze winnaar van de 36e Bosloop in Malden. Met een toptijd van 14.34 minuten verpulverde hij afgelopen zondag het tien jaar oude parcoursrecord op de 5 km. “Ik wilde mezelf eens goed testen, zonder echt helemaal tot het gaatje te gaan. Nee, niet zozeer voor de Zevenheuvelenloop, maar meer nog voor het Europees kampioenschap cross over drie weken in Belgrado”, aldus de 22-jarige atleet uit Nijmegen.
Met een voorsprong van 2.05 minuten op nummer twee, Ruud Vermeulen, kwam de Cifla-atleet over de finish. Waarmee het oude parcoursrecord dat sinds 2003 met 15.17 op naam stond van Twan Lensen, definitief uit beeld verdween.
In Belgrado hoopt Van der Wielen straks op het podium te komen, nadat hij vorig jaar vierde werd tijdens het EK cross. “De aller-ondankbaarste plek.” De cross in Belgrado is 8 km lang. “Dat verklaart waarom ik mezelf hier in Malden heb getest op de 5 km en bewust niet voor een langere afstand heb gekozen”, aldus Van der Wielen.
Atletiekvereniging Cifla boekte nog een tweede opmerkelijk succes tijdens de Bosloop. Guus Janssen, sinds 2003 recordhouder op de 10 km met en tijd van 29.59 minuten, toonde aan dat hij in tien jaar tijds weinig aan snelheid verloren heeft. Hij won deze afstand na tien jaar opnieuw, nu in 33.40, met 7 seconden voorsprong op Ruud Nefkens.
Op de 15 km waren de bloemen voor een atleet uit Kevelaer. Michiel Kallenberg won in 55.35 minuten, met bijna een minuut voorsprong op Antoine Roes.
Bij de vrouwen zorgden Pascalle Doornbos (14) uit Molenhoek en Naomi Mols (13) uit Nijmegen voor een verrassing. De tweede hardloopvriendinnen passeerden in een tijd van 17.20 minuten hand in hand het eerste de finishlijn. “We hebben vaak samen getraind en vonden het leuk om het zo te doen”, verklaarden ze na afloop.
Op de 10 km ging de zege naar Marij Peters in 39.21, voor Brechtje Kraan in 40.19 en Annemarie Willems in 41.50. Op de 15 km won Toni van Dinter in 1.13.20, voor Tessa Peters in 1.14.29 en Yvette ten Holder in 1.15.05.
Aan de 36e Bosloop namen ruim 900 lopers deel, in leeftijd varierend van 2 (Bambinoloop) tot 75 jaar. Een op de drie deelnemers was vrouw en de gemiddelde leeftijd van 38 jaar. Even werd de organisatie opgeschrikt doordat een deelnemer enkele minuten na afloop van de 5 km een hartstilstand kreeg. Na snel ingrijpen van het ehbo-team en reanimatie met een AID werd de onfortuinlijke loper uit Malden per ambulance naar het Radboudziekenhuis vervoerd.
Voor de volledige uitslagen, zie www.bosloopmalden.nl